Ξεσήκωσαν μονάδες υπολογιστών, οθόνες και ηλεκτρονικά συστήματα αφήνοντας πίσω τους μόνο τα πληκτρολόγια. Έκλεψαν ακόμη και το περιεχόμενο μηχανήματος αυτόματης πώλησης και προκάλεσαν ζημιές στην κύρια είσοδο και στο εσωτερικό. Ανοχύρωτοι στην εγκληματικότητα επαγγελματίες εκφράζουν την απόγνωσή τους: «Ζούμε για τους κλέφτες κι όχι για τον εαυτό μας».

Περισσότερους από 20 υπολογιστές και άλλα συστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι διαρρήκτες από κατάστημα προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου στην Κομοτηνή.

Άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός δραστών στάθμευσαν με ένα φορτηγάκι λίγο μετά τις 4:00 το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της λεωφόρου Ηρώων μπροστά από το ιντερνέτ καφέ και άδειασαν σαν «κύριοι» το κατάστημα χωρίς αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

Σε έναν από τους κεντρικότερους και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, με επαρκή φωτισμό, αλλά δυστυχώς με πλημμελή αστυνομική φύλαξη, οι άγνωστοι έδρασαν ανενόχλητοι. Αφού έσπασαν την κλειδαριά της κύριας εισόδου εισήλθαν στο χώρο και άρχισαν να αποσυνδέουν υπολογιστές φροντίζοντας μάλιστα να μην τους καταστρέψουν, αφού ξεβίδωναν με προσοχή τα καλώδια.

Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν όλες τις μονάδες υπολογιστών, οθόνες και ποντίκια και άφησαν πίσω τους μόνο μερικά πληκτρολόγια. Στη συνέχεια έσπασαν την ταμειακή μηχανή αφαιρώντας όσα χρήματα περιείχε, ενώ έκλεψαν ακόμα και το περιεχόμενο από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης με σνακ σοκολάτες και αναψυκτικά που υπήρχε στο κατάστημα.

Πηγή: xronos.gr