Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις με τους θανάτους της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της τελευταίας άνοιξαν το δρόμο για να συλληφθεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
«Η εγκληματική αυτή δράση θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, θα αποκτήσει διεθνή φήμη, θα γίνει case report, θα γραφτεί στα βιβλία, μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Πολλά πρέπει να εξηγηθούν ακόμα, δεν είναι εύκολο. Αυτό το περιστατικό θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής, μιλάμε για πρωτόγνωρο για τον τρόπο και την μεθοδολογία» είπε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος εμφανίστηκε σοκαρισμένος από την υπόθεση.
«Το όνομά της, αυτηνής, θα μείνει στη μνήμη, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο ως το πιο δυσάρεστο περιστατικό και πάνω σε αυτό θα διδαχθούν πολλοί. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν τίθεται θέμα εκταφής»
Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην κεταμίνη, την ουσία που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα, που επέφερε στον θάνατό της. Το συγκεκριμένο αναισθητικό χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο. Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.
Για τις παρενέργειες ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Κάνει επίσης γαστρεντερικές διαταραχές και ταχυκαρδία. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. «Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα, δεν τίθεται θέμα εκταφής, θεωρώ οτι υπάρχουν ευρήματα που μπορούν να συσχετιστούν. Ίσως και στο πρώτο παιδάκι αυτή η ουσία» είπε.
Ανέφερε επίσης ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και τώρα θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη μητέρα.