«Να μιλήσουν όλα τα κορίτσια, ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν τέτοιου είδους καταστάσεις, όποια κοπέλα έχει τέτοιο αντίστοιχο περιστατικό, να βγει και να μιλήσει» δήλωσε η 24χρονη Γεωργία, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε γνωστό ξενοδοχείο. Η δήλωση έγινε την ώρα που έβγαινε από το Τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου, όπου βρέθηκε σήμερα για να δώσει νέα κατάθεση για την υπόθεσή της.

Η 24χρονη κλήθηκε το πρωί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με εισαγγελική εντολή, σχετικά με τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο προανακριτικά του 27χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας είναι το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει κι ο δικηγόρος ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης (ανωμοτί).

Νωρίτερα σήμερα, η Γεωργία δήλωνε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας. Η αγάπη που έχω λάβει είναι απίστευτη, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ». Σε ερώτηση τι περιμένει από τη δικαιοσύνη απάντησε: «Να βρω το δίκιο μου».

Το μεσημέρι, η 24χρονη θα βρεθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό.

Η νεαρή γυναίκα θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.