Για δεύτερη φορά το Εφετείο καλείται να κρίνει την υπόθεση της δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κολτσίδη στη Δάφνη, το 2014.
Οι κατηγορούμενοι , οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, κάθονται και πάλι στο εδώλιο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την εφετειακή απόφαση και να επιμετρηθούν εκ νέου οι ποινές τους με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως «δόλωμα» για να πλησιάσει ερωτικά το θύμα μέσω διαδικτύου με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για να το ληστέψουν.
Και αυτό γιατί αρεοπαγίτες έκριναν ότι η 31χρονη γυναίκα πρέπει να δικασθεί ξανά για απλή συνέργεια στη δολοφονία του άτυχου άνδρα και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία που έχει καταδικαστεί. Στην περίπτωση που το Εφετείο δεχθεί ότι η κατηγορουμένη τέλεσε το συγκεκριμένο αδίκημα, η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι κάθειρξη από 5 έως 15 έτη.
Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η 31χρονη κατά της απόφασης του Εφετείου, με το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα να την κάνει εν μέρει δεκτή. Οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση για νέα κρίση στο Εφετείο καθώς έκριναν εσφαλμένη την κρίση του Εφετείου, που χαρακτήρισε τη συμμετοχή της κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας ως συναυτουργία στο έγκλημα. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμμετοχής της κατηγορουμένης στο έγκλημα είναι η «απλή συνέργεια στην πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία», καθώς η συνδρομή της ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών».