Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενόψει των αλλαγών, τόσο στη δομή του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και στα εργασιακά, που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο μέλλον για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι πέντε εταιρίες που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του ΟΑΣΑ, δηλαδή ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.
Το θέμα αυτό τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν οι ελεγκτές της Τρόικας, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι συνέστησαν Ενιαίο Συντονιστικό Όργανο που αποτελείται από τους επικεφαλής όλων των Σωματείων στα ΜΜΜ, προκειμένου να υπάρχει μια κοινή γραμμή στο σχεδιασμό της δράσης και της οργάνωσης διάφορων τρόπων παρέμβασης εν’ όψει της παρουσίασης του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά στις Αστικές Συγκοινωνίες.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στα σχέδια του υπουργείου είναι οι πέντε εταιρίες που απαρτίζουν σήμερα τον κορμό των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής να γίνουν δύο, μία για τα επίγεια Μέσα, (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) και μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Ηλεκτρικός, Μετρό, Τραμ).
Οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν επίσης μετατάξεις υπαλλήλων, αύξηση του εισιτηρίου, κατάργηση επιδομάτων, έλεγχο της λαθρεπιβίβασης και άλλα.