Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει εκ νέου σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο 49χρονος ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη.
Ο κατηγορούμενος την Τετάρτη (30/6) ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του έτσι ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.
Ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή χθες προέβη σε δηλώσεις δίνοντας μια πρώτη εικόνα σχετικά με τις θέσεις του εντολέα του επιμένοντας πως ουδέποτε προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες που ομολόγησε ότι έκλεψε από την Πινακοθήκη πριν από περίπου 9 χρόνια.
«Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το DNA. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει…» επεσήμανε ο δικηγόρος του 49χρονου.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μάλιστα όταν κλήθηκε να απαντήσει αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες στο ρέμα στο Πόρτο Ράφτη όπου βρέθηκαν υποστήριξε ότι «οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι από τον εντολέα μου».
Δύο φορές προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα στο εξωτερικό ο ελαιοχρωματιστής
Τα λεγόμενα 49χρονου ελαιοχρωματιστή που κατηγορείται για την κλοπή αντέκρουσε ο Ολλανδός ερευνητή έργων τέχνης Arthur Brand με συνέντευξή του τονίζοντας πως ο δράστης φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει δύο φορές τον πίνακα του Πικάσο στο εξωτερικό.
Ο Ολλανδός ερευνητή έργων τέχνης Arthur Brand μίλησε στο Mega υποστηρίζοντας πως θεωρεί ότι ο 49χρονος είχε συνεργό στην «κλοπή του αιώνα».
«Πληροφορήθηκε πέρυσι ότι αυτός ο άνδρας κρυβόταν στην Ολλανδία, είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα γιατί φοβόταν ότι η Αστυνομία ήξερε το όνομά του. Επίσης ξέρω ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο, δεν ξέρω το όνομα, αλλά είχε συνεργό» είπε ο Ολλανδός ερευνητής και πρόσθεσε: «Είναι δύο. Αυτός που συνελήφθη τώρα και ένα ακόμα φίλος του. Είναι από την Ελλάδα».
Επίσης ο ερευνητής σημείωσε ότι ο ελαιοχρωματιστής, επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να πουλήσει το «Γυναικείο Κεφάλι».
«Προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες κάτι το οποίο ήταν δύσκολο, γιατί εάν έχεις χρήματα για να αγοράσεις έναν πίνακα του Πικάσο, θα αγοράσεις ένα νόμιμο Πικάσο και όχι παράνομο, γιατί ένα κλεμμένο πίνακα δεν μπορείς να τον δείξεις πουθενά. Αυτός ο άνδρας προσπάθησε ξανά και ξανά να βρει έναν αγοραστή και στο μεταξύ αυτό που άκουσα είναι ότι ενώ βρισκόταν στην Ολλανδία προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα στη Γερμανία» πρόσθεσε ο Arthur Brand.