Δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία το «ντου»  κουκουλοφόρων διαρρηκτών που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου σε πρατήριο στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήλης.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Οι άγνωστοι δράστες μπούκαραν λίγο πριν τις 4:30 τα ξημερώματα στο πρατήριο, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

Η μέθοδος τους προσομοιάζει με την κλοπή – διάρρηξη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε κοντινή επιχείρηση υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι δράστες αφαίρεσαν 200 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο, αυτή τη φορά όμως δεν κατάφεραν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο. Οι διαρρήκτες πιθανότατα αιφνιδιάστηκαν από το αντικλεπτικό σύστημα που γέμισε με καπνούς το χώρο και έσπασαν όλες τις βιτρίνες για τη διαφυγή τους.

Μπορεί να μην πήραν το χρηματοκιβώτιο άφησαν όμως πίσω τους εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Λαμίας που συγκεντρώνει στοιχεία για τη δράση των κουκουλοφόρων διαρρηκτών. Ελέγχεται επίσης αν συνδέονται και με τη διάρρηξη – κλοπή που έγινε μεταξύ 17ης και 18ης Νοεμβρίου σε γνωστή επιχείρηση με ανταλλακτικά και αυτοκίνητα, όπου οι δράστες εισέβαλαν σπάζοντας την κεντρική είσοδο με το όχημα που οδηγούσαν.

Στη συγκεκριμένη κλοπή η λεία τους ήταν ένα χρηματοκιβώτιο με έγγραφα, ένα ρολόι χειρός του ιδιοκτήτη και δύο φορολογικούς μηχανισμούς, συνολικής αξίας 1.300 ευρώ, ενώ η ζημιά που άφησαν πίσω τους ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ.