Οργανωμένη επίθεση από δύο ταυτόχρονα σημεία, μέσα και έξω στις φυλακές Τρικάλων σημειώθηκε στις 9.30 απόψε το βράδυ. Άγνωστοι που βρίσκονταν έξω από τη φυλακή άνοιξαν πυρ εναντίον μίας από τις σκοπιές της φυλακής, όπου εκτελούσαν υπηρεσία φύλακες της εξωτερικής φρουράς, ενώ την ίδια στιγμή από το εσωτερικό της φυλακής εκδηλώθηκε δεύτερη επίθεση από κρατούμενους της πτέρυγας των Αλβανών εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στη φυλακή.

Μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί δύο φύλακες της εξωτερικής φρουράς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για απόδραση κρατουμένων, χωρίς μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να έχει διαπιστωθεί από τη διεύθυνση των φυλακών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη την περιοχή της Θεσσαλίας. Κατά μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, οι δύο οργανωμένες επιθέσεις έγιναν προκειμένου να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός, που κρατείται στη συγκεκριμένη φυλακή.
Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γνωρίζει αν έχει γίνει απόδραση ή όχι.

Στις 8.30 το βράδυ, ένα βαν και ένα μικρό φορτηγό βρέθηκαν έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών Τρικάλων και οι επιβαίνοντες σε αυτά άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον σκοπιάς της φυλακής. Την ίδια στιγμή, ομάδα κρατουμένων της πρώτης πτέρυγας, όπου είναι όλοι Αλβανοί ανέβηκαν στην ταράτσα της φυλακής, έχοντας όπλα και άρχισαν να βάλλουν κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, έως και την ώρα αυτή, 23.00 η μάχη συνεχίζεται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες πέντε κρατούμενοι, όλοι τους Αλβανοί, έχουν αποδράσει από τη φυλακή. Παρόλο ότι έχουν φθάσει στο χώρο της φυλακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η ομάδα των Αλβανών που βρίσκεται στην ταράτσα συνεχίζει να βάλλει κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.