Στην Αντιτρομοκρατική προσήχθη ένας Έλληνας, ο οποίος εξετάζεται για τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία που έγινε στις 10 Αυγούστου στη Νάουσα της Πάρου.

Πρόκειται για 42χρονο, δραπέτη φυλακών, ο οποίος αναζητείτο από το 2010 για ένοπλες ληστείες κυρίως στην επαρχία, αλλά και για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Το άτομο αυτό, μαζί με τέσσερις ακόμα Αλβανούς, φέρονται να έκαναν τη ληστεία στο νησί και στη συνέχεια να δολοφόνησαν τον 53χρονο οδηγό ταξί, Δημήτρη Μίχα.

Ο εντοπισμός του 42χρονου έγινε ύστερα από ανάλυση των στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο έπεσε από έναν από τους τέσσερις ενόπλους, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην Πάρο.

Ο προσαχθείς φέρεται να είχε σχέσεις με τον Κώστα Πάσσαρη και τον Νίκο Παλαιοκώστα, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε εντοπιστεί στην περιοχή του Αγρινίου.

Για τη σύλληψή του είχαν στήσει επιχείρηση άνδρες της ΕΚΑΜ χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον πιάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στην Πάρο, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 45.000 ευρώ και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.