Η μελαψή γυναικεία φιγούρα ήταν μισοκρυμμένη πίσω από ένα αυτοκίνητο, ένα μικρό λευκό βαν για την ακρίβεια. Ήταν παρκαρισμένο περίπου διακόσια μέτρα από την είσοδο ενός φροντιστηρίου σε περιοχή του Πειραιά, λίγες εβδομάδες πριν από τις προηγούμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα».

Οι μαθητές σχόλασαν κατά τις εννιά το βράδυ. Περνώντας μπροστά από το λευκό βαν, η μελαψή γυναίκα τους πιάνει κουβέντα. Κάποιοι προχώρησαν, δυο τρεις έμειναν παραπίσω. Ένας από αυτούς έβγαλε ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ από την τσέπη του. Και τότε άνοιξε η πόρτα του βαν. Η νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα με το μαθητή του φροντιστηρίου και βγήκαν μετά από εφτά οχτώ λεπτά.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο ημερολόγιο ιδιωτικού ερευνητή της Αθήνας, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει η μητέρα του μαθητή. «Νομίζω ότι έχει μπλέξει με ναρκωτικά. Κάθε μέρα εξαφανίζονται χαρτονομίσματα από το πορτοφόλι το δικό μου κι από του πατέρα του», του είχε πει.

Λίγες ημέρες αργότερα, η μητέρα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», δέχθηκε τηλεφώνημά του. «Μην ανησυχείτε για ναρκωτικά, απλώς να τον πείσετε να έχει πάντα προφυλακτικά μαζί του. Και να τα χρησιμοποιεί…». Αυτό, όπως και χιλιάδες άλλα περιστατικά, αποδεικνύουν πως λειτουργεί το κύκλωμα trafficking στην Ελλάδα.

Η κρίση διογκώνει μέρα με τη μέρα το πρόβλημα, δημιουργώντας μεγάλα και δυσεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς που ασχολούνται με το θέμα, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που διαδραματίζουν διεθνώς έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του σεξ.

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως περισσότερα από 3 εκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται σε όλες τις δραστηριότητες του πληρωμένου σεξ.

Από αυτά, περίπου το ένα τέταρτο προέρχεται από χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάνω από εξήντα χιλιάδες γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο είναι παγιδευμένες στα δίχτυα των κυκλωμάτων του trafficking.

Και οι ερασιτεχνικοί υπολογισμοί αναφέρουν ότι ο ετήσιος τζίρος στην Ελλάδα ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ ο ΟΗΕ τοποθετεί τον παγκόσμιο τζίρο στα 7 τρισ. δολάρια.