Η ΕΛ.ΑΣ. «χτυπά» την εγκληματικότητα στη Δυτική Ελλάδα. Περίπου 700 άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί τον περασμένο μήνα με τη συνεργασία τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων που εξιχνίασαν 226 υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, συνέλαβαν δύο άτομα για ανθρωποκτονίες, δεκατέσσερις για ληστείες, ογδόντα για κλοπές και διαρρήξεις, ογδόντα οκτώ για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, εβδομήντα τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, δεκατρείς για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 251 για παράνομη είσοδο στη χώρα, δύο για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, δεκατρείς για απάτες και πλαστογραφίες, δύο για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, 136 για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κ.α. Ακόμη, συνελήφθησαν 12 άτομα για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ποσού 17.000.000 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν μεταξύ άλλων τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, οκτώ ληστείες, 109 κλοπές και διαρρήξεις, 55 υποθέσεις ναρκωτικών, 32 υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, δύο υποθέσεις βιασμού και αποπλάνησης και 17 περιπτώσεις όπλων.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν μία σπείρα που εισήγαγε ναρκωτικά από την Ινδία και μία σπείρα που διέπραττε κλοπές.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν 223 κιλά χασίς, 180 δενδρύλλια κάνναβης, 384 γραμμάρια ηρωίνης, 200 κιλά καλωδίων χαλκού, που είχαν κλαπεί, 1.320 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 14 όπλα και πιστόλια, 21 πλαστά έγγραφα κ.α., ενώ εντοπίστηκαν 40 κλεμμένα οχήματα.