Οργάνωση με το όνομα… «φίλοι του Λουκάνικου» κρύβεται πίσω από την επίθεση στο αυτοκίνητο της συζύγου του Χ. Ράιχενμπαχ. Σημειώνεται ότι ο Λουκάνικος είναι ο σκύλος που μετέχει σε διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, καταδικάζει έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της ΕΕ, Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Καταδικάζω έντονα τις άνανδρες επιθέσεις αυτού του είδους. Ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της ΕΕ για την Ελλάδα έχει τη λεπτή αποστολή να φέρει εις πέρας εμπράκτως την αλληλεγγύη των ευρωπαίων προς όφελος του ελληνικού λαού. Στεκόμαστε στο πλευρό του και υποστηρίζουμε την αποστολή του στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές, σύντομα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Εξάλλου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του αυτοκινήτου της κυρίας Ντάγμαρ Ρουθ- Μπέχρεντ, μέλους του ΕΚ με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και συζύγου του κυρίου Χ. Ράιχενμπαχ και εκφράζει την πλήρη συμπάθεια και αλληλεγγύη της.

«Τέτοιου είδους ενέργειες – από όπου και αν προέρχονται – συνιστούν άλλη μια ένδειξη, ότι η οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνική κρίση τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό και τη βία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η καταδικαστέα πράξη θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων πολιτών να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους εξτρεμισμού», δηλώνουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε την επίθεση κατά του Χ. Ράιχενμπαχ, αποφεύγοντας, ωστόσο, να σχολιάσει τα πολιτικά της κίνητρα.