Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις την κάθε κίνηση του ληστή που κρατά τουλάχιστον τέσσερις ομήρους στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Οπλισμένος με δύο χειροβομβίδες και ένα όπλο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κακοποιός απειλεί να τινάξει την τράπεζα στον αέρα.

Λίγο πριν ο δράστης βγήκε από την τράπεζα κρατώντας ως ασπίδα τουλάχιστον τέσσερις ομήρους. Όσο βρισκόταν έξω από την τράπεζα τον προσέγγισε ένας από τους ειδικούς διαπραγματευτές της αστυνομίας ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως μαζί του είχε και έναν από τους συνεργούς του δράστη, που είχε λίγο πριν συλληφθεί.

Αναστάτωση προκάλεσαν νωρίτερα πυροβολισμοί-τουλάχιστον 2- που ακούστηκαν μέσα από την τράπεζα. Προήλθαν από το όπλο του δράστη αλλά δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν τρεις ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Χαρίλαου Τρικούπη και Ηρώων Πολυτεχνείου, στο κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την ώρα που διέφευγαν έπεσαν πάνω σε περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα οι δύο να συλληφθούν. Ο τρίτος πρόλαβε είτε να μείνει μέσα στην τράπεζα είτε να επιστρέψει σ’ αυτήν, κρατώντας ομήρους τουλάχιστον 14 άτομα που βρίσκονταν μέσα.

Μετά από λίγο απελευθέρωσε 8 ομήρους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε κατάσταση σοκ στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς.   

Δείτε video