Υπόθεση αρπαγής και μαστροπείας μίας ανήλικης Ουγγαρέζας ηλικίας 16 ετών που είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τρεις αλλοδαπές γυναίκες από την Ουγγαρία και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν προχθές.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να εντοπιστεί η ανήλικη κοπέλα (σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάσταση σοκ) και να συλληφθούν αρχικά 25χρονος Αλβανός και η φίλη του ηλικίας 32 ετών από την Ουγγαρία, οι οποίοι και φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση. Χθες συνελήφθησαν και άλλες δύο Ουκρανές οι οποίες έφθασαν στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή αλλοδαπή μεταφέρθηκε στη χώρα μας και εν συνεχεία στην Κάρπαθο πριν από μερικές εβδομάδες δήθεν για διακοπές. Όμως από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διωκτικές αρχές, φαίνεται ότι μόνο διακοπές δεν έκανε η 16χρονη, η οποία αναγκαζόταν να συνευρίσκεται ερωτικά με τα άτομα αυτά που της υποδείκνυαν οι κατηγορούμενοι.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη γνωστοποίηση ότι οι συγγενείς της ανήλικης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στην πατρίδα της, την Ουκρανία, την εξαφάνιση της, η οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προανάκριση των αστυνομικών συνεχίστηκε και χθες προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις αλλοδαπούς (τις τρεις Ουκρανέζες και τον Αλβανό) κρατούνται προκειμένου με το πρώτο πλοίο της γραμμής να μεταφερθούν στη Ρόδο ώστε να προσαχθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Πηγή: rodiaki