Δύο παλαιότερες ερημοκαταδίκες έφεραν ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον κατηγορούμενο για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος έδωσε και μία πρώτη … γεύση για τη στάση που θα κρατήσει αύριο απολογούμενος ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, ο οποίος χειρίζεται τη βασική υπόθεση για τα στημένα ματς.

Η πρώτη απόφαση αφορά χρέη στο Δημόσιο για την οποία άσκησε έφεση και η δεύτερη μία 3μηνη καταδίκη για υγειονομική παράβαση που αφορούσε σε ζαχαροπλαστείο που φέρεται να διατηρούσε στο όνομά του ο Μ. Ψωμιάδης στην περιοχή της Καβάλας.

Ο Μ. Ψωμιάδης αρνήθηκε ότι έχει σχέση με εγκληματική οργάνωση. Αντέτεινε ότι όλες οι επίμαχες τηλεφωνικές του συνομιλίες έχουν γίνει μετά τα ύποπτα παιχνίδια και όχι από πριν , ενώ βασικοί συνομιλητές του είναι ο γιος του και ο προπονητής της Καβάλας, με τους οποίους – κατά τους ισχυρισμούς του- δεν μπορούσε να έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Σε ό,τι αφορά το σπίτι που βρέθηκε και συνελήφθη υποστήριξε ότι το είχε ενοικιάσει και ότι βρισκόταν πολύ κοντά σε ιδιόκτητο εξοχικό που διατηρεί στην περιοχή, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε την περίοδο της φυγοδικίας του. Ωστόσο, επανέλαβε ότι είχε πρόθεση σύντομα να … εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Προσδιόρισε μάλιστα και τον χρονικό ορίζοντας της παράδοσής του στις αρχές ισχυριζόμενος ότι ακόμα και αν η αστυνομία δεν τον είχε συλλάβει εκείνος είχε την πρόθεση να εμφανιστεί στον ανακριτή τη Δευτέρα, καθώς είχε πληροφορηθεί ότι τότε θα επέστρεφε ο δικαστικός λειτουργός από τη Χάγη.