Εξιχνιάστηκαν σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 13 περιπτώσεις κλοπών σε διαμερίσματα στην πόλη της Μυτιλήνης. Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος μίας 39χρονης ημεδαπής και 2 ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας 17 και 15 ετών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, προσήχθησαν το πρωί η 39χρονη με τα 2 ανήλικα κορίτσια, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κάλτσα η οποία περιείχε κοσμήματα από χρυσό και λευκόχρυσο, μια τηλεκάρτα εμφανώς γρατσουνισμένη και ένα τραπουλόχαρτο.

Τα κοσμήματα είχαν αφαιρεθεί στις 5 Αυγούστου από διαμέρισμα στη Μυτιλήνη, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες, προσποιούμενες τους πλανόδιους μικροπωλητές έμπαιναν σε πολυκατοικίες στην πόλη της Μυτιλήνης και όταν διαπίστωναν ότι από κάποιο διαμέρισμα έλειπαν οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους τους με τη χρήση ταυτότητας, τηλεκάρτας ή τραπουλόχαρτου και αφαιρούσαν από αυτά κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων, όπου τα κοσμήματα που αφαιρέθηκαν ήταν αξίας 15.000 ευρώ και 20.000 ευρώ.