Τρεις αλλοδαπούς διακινητές και 32 λαθρομετανάστες συνέλαβε η αστυνομία μετά από επιχείρηση σε Ροδόπη και Έβρο.

Στη Ροδόπη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε οδηγό φορτηγού να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν δύο διακινητές από την Παλαιστίνη και την Τυνησία, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 12 Παλαιστίνιους, 1 Ιρακινό και άλλα 7 άτομα από το Κουβέιτ. Το όχημα ήταν κλεμμένο από τον Κολωνό, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα κινητά τηλέφωνα και 315 ευρώ.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στην αγροτική περιοχή Φερών στον Έβρο. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, έφτγασε στο σημείο ένα φορτηγό για να παραλάβει τους λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν και ακινητοποίησαν το όχημα στην περιοχή Δορίσκου, συλλαμβάνοντας τον Ιρακινό και τους 11 μετανάστες (10 υπήκοοι Ιράκ και 1 από το Ιράν), ενώ οι άλλοι δυο διακινητές διέφυγαν και αναζητούνται.

Το φορτηγό που οδηγούσε ο 28χρονος διακινητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα,  ήταν κλεμμένο από το Ηράκλειο Αττικής.