Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν δύο από τους δεκαπέντε συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρων της Αθήνας «φορτωμένοι» με δύο κακουργήματα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αποκαλούμενου κουκουλονόμου και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών.

Άλλοι έντεκα συλληφθέντες θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καθώς η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους περιλαμβάνει τέσσερα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που είναι: αντίσταση, εξύβριση, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου και σωματικές βλάβες.

Τον κατάλογο των συλληφθέντων συμπληρώνουν δύο ανήλικοι ,οι οποίοι επειδή δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ,όπως απαιτεί ο νόμος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσαγωγή των κατηγορουμένων είχαν ληφθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν χρειάστηκε να παρέμβουν καθώς όλα κύλησαν ομαλά.