Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, των τριτοκοσμικών συνθηκών στις υποδομές, της έλλειψης υλικών αλλά και της οργάνωσης και του συντονισμού στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που βρέθηκαν στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό, μετά τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από οξεία δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ στο αίμα, στις 24 Απριλίου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει πως αναγκάζεται να πάρει θέση μετά τα όσα ακούστηκαν για το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου και με στόχο να κατανοήσει η κοινωνία του νομού και όχι μόνο «το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου. Ειδικότερα στο ΤΕΠ κατά τη νυχτερινή βάρδια καλούνται δύο νοσηλευτές να καλύπτουν και τους δύο τομείς (παθολογικό, χειρουργικό) συν την Ανάνηψη και τους ασθενείς της Βραχείας Νοσηλείας».
Τέλος οι εργαζόμενοι επιθυμούν να γίνει κατανοητό πως: «παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες το προσωπικό εργάζεται με υπευθυνότητα, ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις του» και καλούν την διοίκηση και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου να δουν επί της ουσίας και αποτελεσματικά, το θέμα της στελέχωσης, οργάνωσης και λειτουργίας του τόσο σημαντικού Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.
Η αντίδραση των εργαζόμενων έρχεται, αφού περατώθηκαν οι διαδικασίες της προανακριτικής, των αποτελεσμάτων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, της έκθεσης του Ιατροδικαστή και την προκαταρκτική εξέταση που έγινε από τη διοίκηση του νοσοκομείου.