Από κοινού θα επιχειρούν 900 αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ προκειμένου να αποτρέψουν επιθέσεις ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο έχουν εντοπίσει τις «ευαίσθητες» περιοχές του κέντρου, δηλαδή τον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια και τα Εξάρχεια και θέλουν να σταματήσουν την εγκληματικότητα που επικρατεί σε αυτές.

Οι αστυνομικοί πρέπει, όπως λένε πηγές του υπουργείου, να επεμβαίνουν ταχύτερα με σκοπό να εμποδίσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις ή τις καταδρομικές επιχειρήσεις των αντιεξουσιαστών, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα.

Χαρακτηριστικό του νέου τρόπου δράσης είναι ότι οι δύο αυτές ομάδες θα συνεργάζονται υπό κοινή διοίκηση ενώ μέχρι τώρα είχαν διαφορετικούς σκοπούς.

Έτσι, 590 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα επεμβαίνουν αμέσως σε περιπτώσεις επιθέσεων ακροδεξιών εναντίον αλλοδαπών ή εμπρηστικών ενεργειών αναρχικών. Και 310 αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ θα βοηθούν τους συναδέλφους τους.

Τους μοτοσυκλετσιτες της ΔΙΑΣ θα βοηθούν 310 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν μοναδικό ενδιαφέρον την αποτροπή επιθέσεων από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.