Με το σκεπτικό ότι «κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους» κρίθηκε προφυλακιστέα η 27χρονη Γερμανίδα, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Βέβαια, το παραπάνω στοιχείο σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί από μόνο του οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Μετά το δημόσιο διασυρμό της για το «δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της» η Φαίη-Μαρί Μάγιερ «απήχθη» σήμερα το μεσημέρι έξω από το σπίτι της από αστυνομικές δυνάμεις, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο δημοσιεύθηκε μισή ώρα πριν τη σύλληψη της και ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή στις 17/1/2011 μεταξύ της ανακρίτριας που πρότεινε την επιβολή εις βάρος της του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο ΑΤ της κατοικίας της και της εισαγγελέως που πρότεινε την προφυλάκιση της, υπέρ της εισαγγελικής άποψης, αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης κ.κ. Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής.

Άμεσα μάλιστα αναμένεται να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να δρομολογήσουν την αποφυλάκισή της, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει, όπως λένε, η εμπλοκή της στην υπόθεση, πολύ περισσότερο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την προσωρινή της κράτηση.