Την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορούμενων για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.
Στο εδώλιο βρίσκονται, ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος.
«Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι είστε ένοχοι» είπε η εισαγγελέας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απευθυνόμενη στους τέσσερις κατηγορούμενους για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη.
«Αυτό που συνέβη είναι απάνθρωπο. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όχι στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», ανέφερε.
Σε ότι αφορά στις κατηγορίες για τον πλοίαρχο του Blue Horizon, αφορά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, των θαλάσσιων συγκοινωνιών από τις οποίες προήλθε θάνατος, καθώς και για κατάχρηση εξουσίας.
Ανέφερε ότι κανένας από τους τέσσερις κατηγορουμένους δεν προσπάθησε σε καμία στιγμή να τον βοηθήσει και όπως προέκυψε από τις αποδείξεις καθ’ όλη της ακροαματικής διαδικασίας, απέπλευσε για κάποια λεπτά της ώρας ζωντανός.
Σε ό, τι αφορά τον Ύπαρχο, που είναι ο άνθρωπος που έσπρωξε τον άτυχο άνδρα τρεις φορές και οδήγησε στον θάνατο τον 36χρονο, ανέφερε πως δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον σώσει και πως η ευθύνη του ως άνθρωπος που είναι αρμόδιος για την ασφαλή επιβίβαση των αυτοκινήτων, των οχημάτων και των επιβατών στο πλοίο είναι τέτοια που θα έπρεπε να απλώσει το χέρι και να τον τραβήξει μέσα στο πλοίο και σε καμία περίπτωση να τον απωθήσει.
Ακόμα και όταν συνέβη αυτό, τον χαρακτήρισε ψύχραιμο και ανέφερε ότι έμεινε απαθής.
Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να έχουμε την απόφαση.