«Πώς γίνεται ένας άνθρωπος νεκρός να κάνει εμετό» αναρωτήθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου, η 24χρονη από την Αμαλιάδα που συνδέεται τουλάχιστον με τέσσερις θανάτους βρεφών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Παναγιωτάκης, το τελευταίο από τα νεκρά παιδιά, έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό ή ζωντανό.

«Υπάρχει ένα εύρημα που αποδεικνύει πως δεν είμαι εγώ η αιτία και πως το παιδί ήταν ζωντανό» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega και στο «LIVE News». Η ίδια τόνισε με παράπονο πως «ό,τι θάνατος υπάρχει, τον έχουν φορτώσει πάνω μου. Εγώ έχω τα μούτρα και βγαίνω. Δεν κρύβομαι για κάτι, ούτε κατηγορούμαι από πουθενά. Εγώ μιλάω με το πρόσωπό μου, όχι όπως βγαίνουν άλλοι με τις κουκούλες.

Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου και ο Παναγιωτάκης. Για τα υπόλοιπα δεν με απασχολεί. Ναι, αδερφή μου είναι, έχω μάθει, αλλά έχουν μάνα και πατέρα να δουν από τι έχουν φύγει τα παιδιά τους. Το ξεχωρίζω, γιατί με κατηγορεί χωρίς λόγο. Δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι έχει πειραχτεί το παιδί».

Ερωτώμενη σχετικά με τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, η 24χρονη αρνήθηκε να απαντήσει: «Δεν μπορώ να απαντήσω αν είχα κακοποιητικές συμπεριφορές. Με πλήγωσε ο θάνατος της αδερφής μου. Όταν πέθανε, δεν μου το είπαν ευθέως. Δεν θυμάμαι κάτι, δεν ήμουν μπροστά».

Σε ερώτηση για το πώς εξηγεί τη σύμπτωση τόσα παιδιά να «φύγουν» στα χέρια της, σημείωσε: «Δεν “έφυγαν” μέσα από τα χέρια μου. Με σόκαρε πιο πολύ το δικό μου δεύτερο και ο Παναγιωτάκης. Με πόνεσε το πρώτο δικό μου αλλά δεν το έζησα, δεν είχα περάσει πολλές στιγμές μαζί της. Όλες τις φορές έκανα αυτό που έπρεπε, όσο γρήγορα έπρεπε».

Η ίδια σημείωσε ότι δεν μπορεί να βγει ούτε για καφέ πλέον… «Δεν είναι ωραίο να σου φορτώνουν πράγματα. Μου φορτώνουν ό,τι έχει γίνει. Ούτε καφέ δεν μπορώ να βγω έξω να πιω. Ο ένας βγήκε σήμερα και είπε γιατί γελάω. Το να γελάς δεν είναι κακό. Το τι κρατάω μέσα μου το ξέρω εγώ, δεν το ξέρει κανένας».