Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τη διαρροή των ονομάτων του ελληνικού FBI εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης 17/10 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. Αναφερόμενη στα συγκεκριμένα άτομα τόνισε πως κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους και επεσήμανε πως αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο.

Ειδικότερα η Κωνσταντία Δημογλίδου μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα και εστιάζοντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έγιναν γνωστά τα ονόματα των αστυνομικών που στελεχώνουν μυστική υπηρεσία της αστυνομίας δήλωσε ότι «με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους».

«Η διαταγή που περιλαμβάνει τα ονόματα των αστυνομικών πήγε σε πολλές υπηρεσίες και θα διερευνηθεί πώς έγιναν γνωστά τα ονόματά τους» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ..

Η διαρροή σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων έγινε το πρωί της Τρίτης 15/10 σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις ενώ από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής επεσήμανε σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι «δεν κατανοούμε τις “αποκλειστικές” ειδήσεις με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχουν σε μία αστυνομική έρευνα και επιχείρηση ή και στη στοχοποίηση των συναδέλφων μας».

Οι υπεύθυνοι του προαναφερόμενου ιστότοπου ανέφεραν ότι η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας με τα 554 ονόματα υπήρξε «εκ παραδρομής».