Επίθεση από μαθητή της Β’ γυμνασίου δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής (27/09) διευθυντής σχολείου του Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθυντής δέχτηκε επίθεση την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητό του, κατευθυνόμενος προς το σχολείο.

Ο μαθητής τον περίμενε και άρχισε να του ζητάει εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών, που χθες είχαν κλείσει το σχολείο.

Όπως ανέφερε στο Cretalive το θύμα της επίθεσης, από το χτύπημα που δέχτηκε έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες από το σχολικό περιβάλλον κάνουν λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ πατέρα και γιου, όταν ο πρώτος πληροφορήθηκε τις ενέργειες του γιου του.

Το παιδί είχε ξεκινήσει φέτος τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς είχε μετακινηθεί από άλλο Γυμνάσιο. Ο νεαρός αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, ωστόσο δεν απαντάει ούτε στα τηλεφωνήματα του πατέρα του που επιθυμεί να τον καλέσει για να συζητήσουν.

Ο πατέρας συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

«Ο Διευθυντής έπραξε όπως όφειλε»

«Ο Διευθυντής έπραξε όπως όφειλε. Το να ενημερώσει τους γονείς για την κατάληψη είναι κάτι που προβλέπεται και μάλιστα θα ελεγχόταν αν δεν το έκανε», λέει από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Μ.Καρτσωνάκης.

Έκπληκτος και ο ίδιος από την επίθεση του 15χρονου ο κ. Καρτσωνάκης εξηγεί ότι «είναι τρέλα» το ότι «ένας μαθητής Β’ Γυμνασίου θεώρησε λογικό, ως “απάντηση”, να επιτεθεί στον διευθυντή».

«Ο διευθυντής είναι ένας εργαζόμενος που πήγε στη δουλειά του και δεν ήξερε πως θα επιστρέψει» σχολίασε με προβληματισμό ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πανελλαδικά πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης σε διευθυντή. Το πρώτο έχει σημειωθεί στο Αγρίνιο, όμως «στην Κρήτη είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο». Ο κ. Καρτσωνάκης μάλιστα τόνισε ότι «τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στο νησί δεν θυμάται να έχει συμβεί τέτοια σφοδρή επίθεση».

Διατυπώνοντας την καταδίκη του για το συμβάν, ο διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει ότι «αυτές είναι συμπεριφορές ξένες προς τη σχολική πραγματικότητα».

Παράλληλα, εξηγεί ότι υπάρχουν και οι μηχανισμοί του υπουργείου και οι άνθρωποι για τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, ενώ για τα αυξημένα περιστατικά βίας και επιθετικότητας από ανήλικους, ο ίδιος το απέδωσε στην αύξηση της επιθετικότητας γενικά στην Κοινωνία, η οποία όπως είπε, έχει μεταφερθεί και στο σχολείο.