«Δεν φρέναρε καθόλου, έπεσε πάνω τους» περιγράφει ο ξάδελφος της 34χρονης εγκύου, που παρασύρθηκε με τον σύζυγό της και το 2 ετών παιδί τους από μεθυσμένο οδηγό στη Θεσσαλονίκη.

«Το ΕΚΑΒ έκανε πολύ καλή δουλειά και για αυτό τα παιδιά είναι ακόμα στη ζωή», πρόσθεσε μιλώντας στο «Mega».

Αγωνία για τους γονείς – Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 37χρονο πατέρα και την 34χρονη μητέρα, έγκυο στον έκτο μήνα.

Στο πλευρό του ζευγαριού, που είχε έρθει για λίγες ημέρες από το Βέλγιο, όπου ζουν και εργάζονται μόνιμα, για να δουν τους συγγενείς τους, βρίσκονται οι οικογένειές τους, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας τους και του αγέννητου μωρού τους.

«Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο», υποστήριξε ο οδηγός

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για το τροχαίο.

Εις βάρος του, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) έδειξαν ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l αντίστοιχα.