Στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο 46χρονος που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα ζευγάρι και το δίχρονο παιδί τους στην οδό Περαίας – Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας τού απήγγειλε την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης από άτομο που δεν είναι σε θέση να οδηγήσει λόγω αλκοόλ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σωματική βλάβη και την πλημμεληματικού χαρακτήρα σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από την πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, ενώ λίγο νωρίτερα έφτασε και η μητέρα του που δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη το παιδί της, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε υλικό από κάμερες για να δούμε πώς έγινε το τροχαίο».

Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε νεαρό ζευγάρι και το 2χρονο αγοράκι τους

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με τον άνδρα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τη σύζυγό του σε σταθερή κατάσταση, ενώ το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική.