Ο οδηγός, που παρέσυρε χθες, Τετάρτη, το νεαρό ζευγάρι και το μωρό τους στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης το είχε ξανακάνει στο παρελθόν, όπως καταγγέλλει ξάδελφος της μητέρας.

Ειδικότερα, ο ξάδελφος της 34χρονης, η οποία είναι έγκυος και νοσηλεύεται μετά το τροχαίο, καταγγέλλει στην εκπομπή «Live News» ότι ο οδηγός το έχει ξανακάνει στο παρελθόν (σ.σ. είχε ξαναπροκαλέσει τροχαίο) και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος.

«Και το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είχε ξανακάνει πριν από καιρό απ’ ότι μάθαμε και τον είχαν αφήσει ελεύθερο και… το ξαναέκανε πάλι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση οι γονείς

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το ζευγάρι και να σώσουν το αγέννητο μωρό.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακόμα τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Πιο πολύ για τον γαμπρό και για αυτήν επίσης, και για το μωρό που έχει στην κοιλιά της. Το άλλο το παιδάκι είναι καλά και μπορεί να πάρει και σήμερα εξιτήριο», είπε ο ξάδερφος της γυναίκας.

Το 2 ετών παιδάκι, παρότι εκσφενδονίστηκε μέσα από το καροτσάκι που έσπρωχνε ο πατέρας του, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Περπατούσαν με τα πόδια και πήγαν να πάρουν ένα αυτοκίνητο, να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Δηλαδή, ήρθε το κορίτσι να κάνει διακοπές ύστερα από ένα χρόνο δουλειάς, ήρθε να κάνει 20 ημέρες διακοπές να δουν και τους γονείς και τα λοιπά και κατέληξαν οι άνθρωποι να κοντεύουν να χάσουν τη ζωή τους», είπε ο ξάδερφος της 34χρονης.

«Είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή που έμαθα τι έγινε. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, αλλά είμαστε σε αναμονή. Η κόρη μου είναι στον 6 μήνα της κύησης και προς το παρόν είναι καλά το μωρό στην κοιλιά», ανέφερε ο πατέρας της γυναίκας.

«Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο»

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για την πρόκληση του τροχαίου.

Εις βάρος του, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) έδειξαν ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l αντίστοιχα.