Άφαντος παραμένει ο δράστης που πυροβόλησε τον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο και του έκοψε τη γλώσσα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ καρέ οι κινήσεις του δράστη.

Στο βίντεο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του 69χρονου. Στη συνέχεια, σκουπίζει το αντικείμενο με το οποίο έκοψε τη γλώσσα του θύματος.

Από αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί ψάχνουν ίχνη DNA, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης είναι ένα τρίτο άτομο, όχι άμεσος συγγενής εκ των εμπλεκομένων οικογενειών στη «βεντέτα» που φέρεται να ξεκίνησε μετά την επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του κτηνοτρόφου.

Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος – Η κατάσταση της υγείας του

Οι γιατροί αποσωλήνωσαν σήμερα τον κτηνοτρόφο και πλέον είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

«Ο ασθενής τραχειοτομήθη χθες, σήμερα υπεβλήθη σε τεστ αφύπνισης, το οποίο ήταν θετικό, αυτή τη στιγμή είναι εκτός αναπνευστήρα, τα ζωτικά του σημεία είναι καλά, τώρα τα υπόλοιπα, θα δούμε. Δηλαδή, ό,τι προβλήματα υπάρχουν, αν υπάρξουν, θα είναι από τη σπονδυλική στήλη», είπε ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ, στην εκπομπή του «Mega».

«Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται, αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο-τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», προσθέτει.

«Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μια λέει, καταλαβαίνει, μια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος», συγκινεί η σύζυγός του.

Κρίσιμη για τις Αρχές η κατάθεση του κτηνοτρόφου

Εκείνο που περιμένουν οι Αρχές είναι η στιγμή που ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να τον φιμώσει, κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω.