Για τη βάναυση επίθεση που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο μίλησαν το πρωί της Δευτέρας 9/9 ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και η δικηγόρος, Λίλα Ραγκούση. Ο 69χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι δράστης ήταν ένα άτομο.

Ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/9) εσπευσμένα από το νοσοκομείο Ρεθύμνου στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, με τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη, αλλά και στη στοματική κοιλότητα

«Υπάρχει ένα βίντεο που έχει αποσταλεί στην Αθήνα στις ειδικές εγκληματολογικές υπηρεσίες. Φημολογείται ότι το άτομο ήταν ένα και τα περίεργο είναι ότι από τα άτομα της αντίπαλης οικογένειας, δεν καταδεικνύεται μέλος της οικογένειάς και εξετάζεται αν έβαλαν κάποιον άλλον να κάνει την τη απόπειρα. Είναι δολοφονική απόπειρα. Με αυτήν την οικογένεια έχουν μία διεκδίκηση για καταπάτηση μισού στρέμματος. Η αστυνομία συνδέει τις δύο υποθέσεις αλλά τα μέλη της οικογένειας έχουν άλλοθι» υπογράμμισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Η δικηγόρος, Λίλα Ραγκούση, σχολίασε πως οι βεντέτες στην Κρήτη είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα. «Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει αυτό στην Κρήτη» είπε κλείνοντας.