Του έστησαν καρτέρι στην κτηνοτροφική του μονάδα κοντά στο Βιλανδρέδο. Του έκοψαν τη γλώσσα για να μην φωνάζει, τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι, μια στο αριστερά και μια στο χέρι, με την τελευταία να διαπερνά τον θώρακα και να καταλήγει στην σπονδυλική του στήλη. Ο 69χρονος κτηνοτρόφος δίνει αυτές τις ώρες μάχη για τη ζωή του.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο γιος του θύματος είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης τότε είχε συλληφθεί ένας 40χρονος της οικογένειας με την οποία υπάρχει διαμάχη για ένα οικόπεδο 3×3. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν συλληφθεί δύο ακόμα νεαροί. Τότε ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε κανένα λόγο να έχει διαμάχη με την εν λόγω οικογένεια, καθώς τα δικαστήρια είχαν αποφασίσει υπέρ του. Τελικά οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί και προφυλακίστηκε.

Μετά τη σύλληψη των τριών, υπήρχε το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη. Φαίνεται να υπήρξε μια προσέγγιση των οικογενειών και μια συνεννόηση, ώστε ο πατέρας και η πλευρά του 26χρονου να μην τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα. Ο πατέρας του 26χρονου επέμενε να προφυλακιστούν. Δεν έγινε «σασμός», η συμβιβαστική δηλαδή διαδικασία, οδήγησε στην προφυλάκιση των τριών και ίσως να είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει τη σημερινή επίθεση.

Γιος 70χρονου: «Εννοείται ότι συνδέεται»

Μιλώντας στο MEGA, ο έτερος γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση. «Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

«Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί»

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται ο 69χρονος, ανέφερε για την κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου: «Η τελευταία ενημέρωση είναι πως θα γίνει άλλη μία αξονική. Ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί. Είχε χάσει πολύ αίμα αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Έχει 4 τραύματα από όπλο. Τα τραύματα ήταν στα άκρα αλλά το ένα πέρασε στο χέρι και μπήγε στον θώρακα. Αυτό του προκάλεσε τη μεγάλη αιμορραγία. Ξέρω πως έχει ράμματα στη γλώσσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Αστυνομία φέρεται να βρίσκεται στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι θεωρείται πως είναι νεαροί που πιθανότατα είχαν στρατολογηθεί όπως και στο περιστατικό του Ιουλίου.