Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ ο κτηνοτρόφος που βασάνισαν άγρια στο Ρέθυμνο, καθώς φέρει πολλά τραύματα σε αρκετά μέρη του σώματος.

Η κατάσταση του 69χρονου που φέρει τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη κρίνεται σοβαρή, ενώ στο ΠΑΓΝΗ μετά την άφιξη του, υπεβλήθη σε επέμβαση για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία.

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει επίσης τραύμα στη στοματική κοιλότητα, καθώς ο δράστης ή οι δράστες που του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν πιθανότατα τραύματα με ψαλίδι στη γλώσσα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ποιους υποπτεύεται η αστυνομία

Το μαφιόζικο χτύπημα που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο μπορεί να συνδέεται με μια επίθεση με καυστικό υγρό που δέχτηκε ο γιος του, από έναν άνδρα με τον οποίο υπάρχει κόντρα. Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων φέρεται να είναι οι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, μια υπόθεση που φαίνεται να παίρνει τον χαρακτήρα βεντέτας.

Όλα συνέβησαν το πρωί της 31ης Ιουλίου στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Ο 26χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του προκειμένου να πάει στη δουλειά, όταν δύο άντρες οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και φορούσαν κράνη του πέταξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τράπηκαν σε φυγή.

Ο άτυχος νεαρός άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, με εργαζόμενους σε παρακείμενη επιχείρηση να σπεύδουν, καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και να τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο 26χρονος ευτυχώς ήταν από την πρώτη στιγμή καλά στην υγεία του, καθώς η ποσότητα καυστικού υγρού που δέχτηκε δεν του προκάλεσε πολύ σοβαρά τραύματα.

Οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, μετά από έρευνες προχώρησαν στη σύλληψη δύο αντρών ενώ αναζητούνταν και ένα τρίτο πρόσωπο που φαίνεται πως σχετίζεται με την ανατριχιαστική υπόθεση. Για την πράξη τους αυτή οι δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη βλάβη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άντρα ο οποίος φαίνεται να έχει οικονομικές διαφορές με τον 26χρονο και τον 69χρονο πατέρα του για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πλήρωσε “κλείνοντας” μαζί του μια συμφωνία των 1.000 ευρώ τον 50χρονο έτερο συλληφθέντα και έναν ακόμη άντρα, ώστε να επιτεθούν στον 26χρονο.

Σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί. Ο 40χρονος κατά την απολογία του, αρνήθηκε τα πάντα, ενώ ο 50χρονος φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησε, κατηγορώντας τον πρώτο για ηθική αυτουργία. Ο πατέρας του 26χρονου, επέμενε πως θέλει να προφυλακιστούν, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο οικογένειες βρίσκονται εδώ και καιρό σε κόντρα για αυτή την έκταση γης, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι μετά και από το ανήκουστο περιστατικό της βασανιστικής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου, σήμερα Παρασκευή προκαλώντας φρίκη, οργή και αποτροπιασμό. Οι αστυνομικές Aρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να αναζητούν ως βασικό ύποπτο της φρικτής πράξης, μέλος της οικογένειας του 40χρονου που συνελήφθη στα μέσα Αυγούστου κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου. Από ότι πάντως φαίνεται μέχρι στιγμής, η σημερινή ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς.