Σοκάρει η αγριότητα της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε ο 70χρονος κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο. Του έκοψαν τη γλώσσα για να μην φωνάζει, τον πυροβόλησαν έξι-επτά φορές και δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει “φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», περιέγραψε στο Live News ο γιος του θύματος.

Μεταφέρεται εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο κτηνοτρόφος, φέρει μεταξύ άλλων τραύμα σε αρτηρία στο πόδι, ενώ είναι πολύ σοβαρό και το τραύμα στη σπονδυλική του στήλη με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου -συμπεριλαμβανομένου και αγγειοχειρουργού- να αποφασίζουν τη μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο όπου δέχτηκε την επίθεση ο 70χρονος ενώ η οικογένεια του θύματος έχει αναφέρει ότι δέχονταν απειλές.

Η σύνδεση με την επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του κτηνοτρόφου

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο γιος του θύματος είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης τότε είχε συλληφθεί ένας 40χρονος της οικογένειας με την οποία υπάρχει διαμάχη για ένα οικόπεδο 3×3. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν συλληφθεί δύο ακόμα νεαροί. Τότε ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε κανένα λόγο να έχει διαμάχη με την εν λόγω οικογένεια, καθώς τα δικαστήρια είχαν αποφασίσει υπέρ του. Τελικά οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί και προφυλακίστηκε.

Μετά τη σύλληψη των τριών, υπήρχε το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη. Φαίνεται να υπήρξε μια προσέγγιση των οικογενειών και μια συνεννόηση, ώστε ο πατέρας και η πλευρά του 26χρονου να μην τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα. Ο πατέρας του 26χρονου επέμενε να προφυλακιστούν. Δεν έγινε «σασμός», η συμβιβαστική δηλαδή διαδικασία, οδήγησε στην προφυλάκιση των τριών και ίσως να είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει τη σημερινή επίθεση.

Μιλώντας στο MEGA, ο έτερος γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση. «Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.