Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος επιτέθηκε με μαφιόζικο τρόπο σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» για την υπόθεση, αποκάλυψε ότι ο κτηνοτρόφος πυροβολήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από τον δράστη την περασμένη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο επίδοξος δολοφόνος προχώρησε σε μια κίνηση που, όπως ερμηνεύεται από τις αστυνομικές αρχές, είχε τιμωρητικό χαρακτήρα και αυτή είναι το κόψιμο της γλώσσας του κτηνοτρόφου. Τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση ίσως επεδίωκαν να κόψουν τη γλώσσα του κτηνοτρόφου λόγω των σκληρών λεγομένων του σε προηγούμενη διένεξη που μπορεί να υπήρχε με τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Σοκαριστικό το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Ο δράστης φαίνεται να εισβάλει στη στάνη, να πυροβολεί το θύμα και στη συνέχεια να του κόβει τη γλώσσα με ένα ψαλίδι. Οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης δεν ήταν ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, αλλά το εκτελεστικό όργανο.

Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο, στο οποίο φαίνεται καθαρά η δολοφονική επίθεση που δέχεται ο κτηνοτρόφος. Ωστόσο, ο δράστης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, όπως η χρήση κουκούλας, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κάποιο σήμα άλλου τηλεφώνου στην περιοχή την ώρα της επίθεσης (εκτός εκείνου του θύματος), που σημαίνει ότι ο δράστης δεν είχε μαζί του κινητή συσκευή τηλεφώνου.

Έκκληση να βρεθούν οι δράστες

Η σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι ο άντρας της δεν είχε διαφορές με κανέναν, ενώ απηύθυνε έκκληση στο κράτος, για να βρεθούν οι δράστες που προκάλεσαν τόσο κακό.

«Σήμερα τον βάζουν για τραχειοτομή, διότι είναι πρησμένη η γλώσσα του και δεν μπορεί να αναπνέει. Το κράτος να βοηθήσει να πιαστούν οι κακοποιοί. Να μην πάθει άλλο σπίτι ό,τι έχει πάθει το δικό μου. Χωρίς να πειράξουμε. Εμείς δεν έχουμε διαφορές με κανέναν».

Η κατάσταση της υγείας του

«Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σταθερά κρίσιμη. Έχει υποβληθεί σε αφαίρεση της σφαίρας από τη σπονδυλική στήλη. Είναι σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση και θεωρούμε ότι σήμερα, πιθανότατα, σιγά σιγά, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αφύπνισης», δήλωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου νοσηλεύεται ο 69χρονος άνδρας.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Παρασκευής από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου αρχικά νοσηλευόταν, στο ΠΑΓΝΗ, καθώς χρειαζόταν να χειρουργηθεί άμεσα στη σπονδυλική στήλη.