Σοκ προκαλεί η υπόθεση χρόνιας κακοποίησης μιας 64χρονης, σήμερα, γυναίκας, από τον ιερέα σύζυγό της στην Κρήτη.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης ενώ ήδη έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία το Δικαστήριο απαγορεύει στον 74χρονο ιερέα – ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί- να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αποκαλυφθούν τα περιγραφόμενα στη δικογραφία μαρτύρια της οικογένειας, καθώς η πρεσβυτέρα, υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο χαρακτήρα του συζύγου της, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και τη λεκτική κακοποίηση.

Θύματα της κατάστασης και τα παιδιά, τα οποία όμως μόλις πριν δύο μήνες κατάλαβαν την έκταση της κακοποίησης όταν ανακάλυψαν το κρυφό ημερολόγιο της μητέρας τους.

Το ημερολόγιο βασανιστηρίων της πρεσβυτέρας

Στο ημερολόγιό της, η 64χρονη περιγράφει την παθολογική ζήλια και την αφόρητη καχυποψία του συζύγου της και τα βίαια ξεσπάσματα σε βάρος της ακόμα και χωρίς αφορμή, επειδή για παράδειγμα χαιρέτησε κάποιον γείτονα.

Περιγράφει ακόμα τα περιστατικά κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς αλλά και συχνούς βιασμούς.

Το ημερολόγιο ανακάλυψαν τα παιδιά, όταν πριν από δύο μήνες η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση. Τότε ήταν που έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα, σύζυγό της.

Στη διάρκεια της νοσηλείας της πρεσβυτέρας, ο ιερέας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη τους και εξαπέλυσε εναντίον της ύβρεις και απειλές, οι οποίες καταγγέλθηκαν άμεσα στην αστυνομία.