Πέντε χρόνια μετά το ατύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα, που κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή της κόρης της, το 2009, οι εφιάλτες ξαναχτυπούν για τη μητέρα της 24χρονης (σήμερα) κοπέλας, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική.

Το εννιάχρονο, τότε, κοριτσάκι έδωσε μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. Όπως λέει η μητέρα της, από τότε μέχρι σήμερα το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι έχουν χαθεί τρία παιδιά στα φονικά παιχνίδια των ασυντήρητων λούνα παρκ.

«Στεναχώρια, γιατί χάθηκε άδικα ένα παιδί 19 χρονών και οργή για όλα τα υπόλοιπα, για τις άδειες λειτουργίας, για όλα. Δυστυχώς, τι φωνάζαμε; Από τότε που έγινε το ατύχημα το δικό μας έχουν περάσει 15 χρόνια και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Συγγνώμη, έχει αλλάξει! Έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά τζάμπα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά λέμε “στο ίδιο έργο θεατές”. Η ίδια ακριβώς ιστορία, ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον, κανένας δε φέρει ευθύνη, κανένας δε φέρει ευθύνη, ο νόμος έχει πολλά κενά, δίνει το περιθώριο στον κάθε ένα να λειτουργεί όπως λειτουργεί. Το θέμα είναι ότι φεύγουν παιδιά τζάμπα. Τζάμπα και άδικα», ανέφερε στην «ΕΡΤNews» η μητέρα της 24χρονης κοπέλας.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/ert3/themata-ert3/08/22-16-37-efialtes-distixima-lounapark.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/08/22-16-37-efialtes-distixima-lounapark_2.jpg

Το χρονικό

Ήταν Ιούλιος του 2009, όταν είχε ανέβει με την εννιάχρονη (τότε) κόρη της σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα. Λίγα λεπτά μετά το παιδί έπεσε από ύψος 15 μέτρων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έπειτα από την αφαίρεση σπλήνας έδωσε μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. Δεκαπέντε χρόνια μετά οι έλεγχοι παραμένουν ανύπαρκτοι, όπως λέει.

Μάλιστα, η ίδια ιδιοκτήτρια μετά τη Χαλκίδα είχε στήσει λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου πριν από 5 χρόνια ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του, όταν εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Το μόνο που ζητούν οι γονείς είναι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.