Πέντε συσκευασίες ναρκωτικών που είχε στο στομάχι του και επέφεραν ειλεό, είναι η αιτία θανάτου ενός 44χρονου Σέρβου, ο οποίος έκανε διακοπές στην Νότια Κέρκυρα και βρέθηκε νεκρός, στο σπίτι όπου διέμενε στις 7Αυγούστου.

Η ιατροδικαστική εξέταση ανέτρεψε την αρχική προσέγγιση, ότι ο 44χρονος έχασε την ζωή του αιφνιδίως, από παθολογικά αίτια. Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αιβατίδης, ο οποίος έκανε την νεκροψία νεκροτομή, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως ανέφερε, εντόπισε 5 πλαστικές συσκευασίες με ναρκωτική ουσία σε σκόνη, λευκού χρώματος, πιθανότατα κοκαΐνη και βάρους 83 γραμμαρίων. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή οδηγούν και στο συμπέρασμα, ότι υπήρχαν και άλλες συσκευασίες στο στομάχι του 44χρονου, τις οποίες είχε ήδη αποβάλει.

Όπως εξηγεί ο κ. Αιβατίδης, «οι πλαστικές συσκευασίες, δεν ήταν απόλυτα αεροστεγείς, όταν τις κάταπιε, με αποτέλεσμα μετά την κατάποση να διογκωθούν και να οδηγήσουν σε ειλεό και εισρόφηση υγρού του γαστρεντερικού συστήματος στους πνεύμονες». Ο Ιατροδικαστής ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικέςαρχές, οι οποίες κατέσχεσαν τις 5 συσκευασίες.

Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών.