Εξιτήριο από το Βενιζέλειο νοσοκομείο έλαβε ο 49χρονος ελληνοκαναδός τουρίστας, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε μπαρ στην Κρήτη, και σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέφει στο Μόντρεαλ.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 49χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο κατόπιν αρκετών χειρουργικών επεμβάσεων.

Μάλιστα, σήμερα ο γνωστός γναθοχειρουργός, Γιώργος Μαστοράκης, που ήταν ένας από τους θεράποντες γιατρούς του 49χρονου, προχώρησε σε μία ανάρτηση με φωτογραφία με τον Ελληνοκαναδό, γράφοντας τα εξής:

«Δύο εβδομάδες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του και την πολύωρη ανασύνθεση του παζλ του προσώπου του, φεύγει για το Μόντρεαλ. Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ήταν και θα είναι ταπεινό golden standard για τη Νότια Ελλάδα».

Δύο εβδομάδες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του και την πολύωρη ανασύνθεση του παζλ του προσώπου του, φεύγει για το…

Posted by George Mastorakis on Thursday, August 1, 2024

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου, όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου, απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα, υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών, καθώς ένας από εκείνους κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με τσιγάρο.

Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή, για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα, με κάποιους από την παρέα των τεσσάρων Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι, ενώ δεχόταν και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στη σύντροφο του 49χρονου, οι οποίοι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και τη μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος Ελληνοκαναδός έφερε τα σοβαρότερα τραύματα, γιατί έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Λίγες ημέρες μετά ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τέσσερις δράστες.