Σοκάρουν όσα δηλώνει η σύζυγος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία που δέχθηκε επίθεση σε μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης από μια παρέα Κρητικών, με τους δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι και σήμερα.

«Για μένα το σημαντικό είναι ο Εμμανουήλ να γυρίσει πίσω στη ζωή. Αλλά αυτοί είναι ακόμα ελεύθεροι και δεν έχουν συλληφθεί δυο εβδομάδες μετά. Ξέρω ότι η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Το πιστεύω αυτό», λέει αρχικά η Yana.

«Στον Καναδά όπου ζω, οι κατηγορούμενοι φτάνουν ενώπιον του δικαστικού συστήματος πολύ γρήγορα γιατί αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν πιστεύω ότι θα ήθελε κάποιος να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους, θέλουμε δικαιοσύνη. Αγαπώ τους Κρητικούς και ακόμα και τώρα βγαίνω από το νοσοκομείο και ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και λέει “συγνώμη, συγνώμη”. Ο κόσμος σχεδόν κλαίει. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου. Αυτά τα λόγια με κάνουν δυνατή», λέει χαρακτηριστικά η σύζυγός του Ελληνοκαναδού στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Αναρρώνει σιγά-σιγά μέρα με την ημέρα αλλά η πλήρης ανάρρωση όπως μιλήσαμε με τους γιατρούς μπορεί να πάρει ένα χρόνο. Βλέπει πολύ θολά. Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ θανάτου και ζωής» λέει για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της.

Επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

Ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού Μανώλης Τρούλης έστειλε επιστολή στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τη σύλληψη των δραστών.

«Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα νησί όπως η Κρήτη, η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο άγριο και βίαιο έγκλημα».