Μέσα σε περιοδικά και εφημερίδες, σε τάπερ και σε χαρτοπετσέτες έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπρατταν από τη δράση τους. Η 43χρονη «Νάνσυ», η φερόμενη ως αρχηγός της σπείρας και ο αδερφός της που μετέφερε το μαύρο χρήμα στο σπίτι της μητέρας τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα.

Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογήθηκε χθες Πέμπτη 11/7, ήταν πολυτελής. Στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Ειδικότερα, χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι πέντε από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους, που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή διαφθοράς ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, πουλώντας προστασία σε καταστήματα και ξενοδοχεία με το αζημίωτο.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 43χρονη Νάνσυ, η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης αλλά και ακόμη ένας κατηγορούμενος, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αδελφός της Νάνσυς, αλλά και άλλοι δυο υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε βοηθητικό ρόλο.

Η μαραθώνια διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και έκλεισε με την απολογία της Νάνσυς. Η γυναίκα παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή λιγότερο από μισή ώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ηγείται της οργάνωσης, όπως κατηγορείται.

Η γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε διεκπεραιωτικό ρόλο, ο οποίος περιοριζόταν σε απλές «διευθετήσεις» με τις οποίες βοηθούσε καταστηματάρχες να γλιτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις τους. Μάλιστα, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της φέρεται να σημείωσε πως κανείς από τους επιχειρηματίες που η δικογραφία της προσάπτει ότι εκβίαζε δεν έχει στραφεί εναντίον της.

«Συνολικά 7 από τους 14 συλληφθέντες πήραν το δρόμο για τα καταστήματα κράτησης μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας. Η έρευνα των Αρχών δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχουν εντοπιστεί δύο σημειώσεις με συναλλαγές που φτάνουν ακόμα και πίσω στο 2015, ενώ εκτιμούν οι αρχές ότι τώρα που η υπόθεση έφτασε, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενδεχομένως και να ανοίξουν τα στόματά τους και να καταθέσουν παρόμοια περιστατικά», είπε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος.