Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους, που κλήθηκαν σήμερα να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή διαφθοράς ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, πουλώντας προστασία σε καταστήματα και ξενοδοχεία με το αζημίωτο.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η σαραντατριάχρονη Νάνσυ, η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης αλλά και ακόμη ένας κατηγορούμενος, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αδελφός της Νάνσυς, αλλά και άλλοι δυο υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε βοηθητικό ρόλο.

Η μαραθώνια διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και έκλεισε με την απολογία της Νάνσυς. Η γυναίκα παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή λιγότερο από μισή ώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ηγείται της οργάνωσης, όπως κατηγορείται.

Η γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε διεκπεραιωτικό ρόλο, ο οποίος περιοριζόταν σε απλές «διευθετήσεις» με τις οποίες βοηθούσε καταστηματάρχες να γλιτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις τους. Μάλιστα, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της φέρεται να σημείωσε πως κανείς από τους επιχειρηματίες που η δικογραφία της προσάπτει ότι εκβίαζε δεν έχει στραφεί εναντίον της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ωρών να δηλώσουν επιχειρηματίες παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τις απολογίες τους, πήραν το δρόμο για τη φυλακή δυο γυναίκες, δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ άλλοι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.