Μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που είχε αρχηγικά μέλη τρία από τα πιο «βαριά» ονόματα της επονομαζόμενης Greek Mafia (σ.σ. οι δύο έχουν εκτελεστεί και ο τρίτος είναι έγκλειστος των φυλακών), ήταν ο σαραντατετράχρονος Γ.Κ., που κρατείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του πενηντατετράχρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη. 

Αυτό προκύπτει από τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ. για το ποινικό του παρελθόν, ενώ επισημαίνεται ακόμη ότι «αποκλειστικός σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η διάπραξη εγκληματικών ενεργειών όπως ανθρωποκτονίες, αρπαγές, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, εκβιάσεις κ.λπ. Στο πλαίσιο της δράσης της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ.Κ. μαζί με άλλα μέλη αποτελούσαν τον “επιχειρησιακό πυρήνα”, όπου κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών προέβαιναν στη διάπραξη «κατά παραγγελία» εγκληματικών ενεργειών. Παράλληλα, κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί ως φυσικός αυτουργός σε «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία, η οποία τελέσθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Πεντέλη, καθώς και η εμπλοκή του στην αρπαγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2009, από το Καβούρι.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προκύπτει από τις καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ είναι ότι ο φερόμενος ως εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές τους προηγούμενους μήνες με το πρόσωπο που ο τοπογράφος όσο ήταν εν ζωή είχε υποδείξει ως υπαίτιο για τον ξυλοδαρμό του πριν από περίπου 2,5 χρόνια στο Χαλάνδρι. Μοιραία, λοιπόν, οι έρευνες στρέφονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο επίσης δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και της κτηματαγοράς. Μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει στη ΓΑΔΑ, αν και εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Το εν λόγω πρόσωπο είναι πολύ γνωστό στο «νησί των ανέμων» και αγαπά αρκετά την προβολή στα μέσα ενημέρωσης, ενώ έχει καταγγείλει οικοδομικές – πολεοδομικές αυθαιρεσίες. 

Την ίδια ώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του σκουρόχρωμου scooter, που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να εντοπιστεί παρά το γεγονός ότι έχουν αξιοποιηθεί υλικά από δεκάδες κάμερες ασφαλείας. Ο κρατούμενος που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία φαίνεται να χρησιμοποίησε ως «ορμητήριο» υπόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος κατοικιών στο Μαρούσι, όπου διαμένει συγγενικό του πρόσωπο. 

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν πώς απομακρύνθηκε το σκουρόχρωμο scooter από το σημείο και πού βρίσκεται…