Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ξυλοκόπησε τη σύζυγό του. Μάλιστα, οι δυο τους πήγαν σε ιδιωτική κλινική και υποστήριξαν ότι η γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες, όμως ο γιατρός που την εξέτασε επέμεινε ότι τα τραύματά της ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού και, αφού το επιβεβαιώσε, ενημέρωσε τις Αρχές. Συγκεκριμένα, η γυναίκα επιβεβαίωσε αυτό που είδε ο γιατρός στον ίδιο και σε μία νοσοκόμα, ότι, δηλαδή, ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει και έτσι κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.

Τα τραύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είναι πολύ σοβαρά και, όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στο «Star», «είναι χάλια, δεν γινόταν άλλο»…

Ο Απόστολος Λύτρας, στις πρώτες του δηλώσεις, εμφανίστηκε μετανιωμένος και είπε ότι θα ζητήσει βοήθεια. Τι έλεγε, όμως, σε άλλες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας;

«Τα θύματα δεν μιλούν, γιατί φοβούνται. Δεν είναι εύκολο ούτε να φύγουν ούτε να μιλήσουν», είχε πει ο Απόστολος Λύτρας τον Ιούλιο του 2022, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Τελευταία, αν και είχε αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα, όπως υπενθυμίζει το «Star», ο Απόστολος Λύτρας είχε πει:  «Το κορίτσι έκανε το σωστό. Πήγε στις Αρχές».

«Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση… που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.

Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά στη ζωή μου βίαιος. Έχω χτίσει μία καριέρα με μεγάλο κόπο, όπως και η σύζυγός μου. Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, θα ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που θα το συγχωρήσω στο εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε, στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.