Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες μόνο την Τετάρτη 12/06 και ενώ ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της θερινής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, αναγνωρίστηκε από τους δικούς του ανθρώπους η σορός ενός ηλικιωμένου άνδρα που βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/06) στην Βουλιαγμένη.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 83 ετών και οι συνθήκες του θανάτου του διερευνώνται.

Επίσης, το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα της Χερσονήσου, ότι μια 82χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή «Σταλίδα» του Ηρακλείου.

Στην 82χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της παραλίας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επιπλέον, στην Ηγουμενίτσα, ότι ένας 50χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή «Δρέπανο». Ο 50χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Λιμενικό Σώμα

Παράλληλα, με μέριμνα του κέντρου επιχειρήσεων του Λιμενικού πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

83χρονης, από το λιμάνι των Οθωνών στο λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος του λιμενικού.

76χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25 και

38χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.