Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας αποφάσισε ομόφωνα χθες (12/6) την αθώωση του παιδιάτρου που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του. Οι κατηγορίες που βάρυναν τον γιατρό ήταν η κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του γιατρού από τις κατηγορίες και είχε κάνει λόγο για μεθοδεύσεις από την πλευρά της μητέρας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.gr στην Πελοπόννησο

Οι τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν αθώο τον πατέρα, συντασσόμενοι πλήρως και υιοθετώντας ουσιαστικά την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, Ευάγγελου Μιχαήλου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει την απαλλαγή του παιδιάτρου, κάνοντας λόγο για μια μεθοδευμένη ιστορία από την πλευρά της μητέρας και πρώην συζύγου του αθωωθέντα, η οποία ήθελε να διακόψει την επικοινωνία του με το παιδί, όταν της ζήτησε να χωρίσουν.

Το ΜΟΔ Ηλείας, συνεκτιμώντας και αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ενώπιον του και από τις δύο πλευρές, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις τεχνικές εκθέσεις των ψυχιάτρων – πραγματογνωμόνων και έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε δέκα μήνες, αποφάσισε ότι ο παιδίατρος δεν έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και δεν έχει ασελγήσει σε βάρος του γιου του σε βρεφική ηλικία.