Κυνικός εμφανίστηκε στην ομολογία του ο 37χρονος θείος και δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, καθώς προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στο θύμα, μιλώντας για «συναινετικό ραντεβού»!

Σύμφωνα με το «MEGA», στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του».

«Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε και τη σκότωσε, καρφώνοντάς την με το κατσαβίδι στον λαιμό και στην πλάτη.

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχαν, όμως, τραύματα στα χέρια του παιδιού, γεγονός που φανερώνει πως η ανήλικη προσπαθούσε να αμυνθεί.

Τα ντοκουμέντα της φρίκης

Κάμερες ασφαλείας σπιτιών του χωριού Μυρτιά στην Ηλεία καταγράφουν τις τελευταίες κινήσεις της Βασιλικής προτού επιβιβαστεί στο μαύρο όχημα του 37χρονου. Λίγη ώρα αργότερα θα δολοφονηθεί με μανία από τον θείο της με πολλαπλά χτυπήματα.

Η 11χρονη, που φορά ένα λευκό φόρεμα, κινείται και περνά τον δρόμο, ενώ ο δολοφόνος της την περιμένει, έχοντας ανάψει τα αλάρμ του αυτοκινήτου. Στο βίντεο φαίνεται η ανήλικη να μπαίνει στο όχημα, καθώς ο δράστης την παρέσυρε, λέγοντάς της πως θα τη μεταφέρει στο σπίτι της γιαγιάς της, που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά.

Σε άλλο βίντεο η Βασιλική καταγράφεται το βράδυ της Κυριακής να κινείται σε κεντρικό δρόμο του χωριού και να την πλησιάζει ο 37χρονος, ο οποίος έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του, για να την αρπάξει και να τη βιάσει.

Πλέον ο 37χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες: της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άρπαγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί την Παρασκευή.