Φονικό με θύμα 45χρονο σημειώθηκε στις Μουριές Κιλκίς, ενώ ως δράστης συνελήφθη 54χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ, ο 45χρονος, μαζί με τρία ακόμη άτομα, μεταξύ αυτών κι ένας ανήλικος, μετέβησαν στην κτηνοτροφική μονάδα. Υπό συνθήκες που αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Κιλκίς, ο 54χρονος κτηνοτρόφος έβγαλε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε, με συνέπεια να πετύχει τον 45χρονο (με καταγωγή από τη Γεωργία).

Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι το θύμα μετέβη σε κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας του δράστη, μαζί με τους άλλους τρεις, όπου αποπειράθηκαν να παραβιάσουν πόρτα σε χώρο όπου βρισκόταν ο δράστης, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία του.

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την παρουσία ατόμων που προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα, από το εσωτερικό του χώρου στράφηκε προς το μέρος τους με το κυνηγητικό του όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 45χρονο.

Στη συνέχεια, οι τέσσερις δράστες τράπηκαν σε φυγή, χρησιμοποιώντας ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ ένας από αυτούς ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κιλκίς σχετικά με το συμβάν.

Το θύμα μεταφέρθηκε από τους άλλους τρεις τραυματισμένος, σε σπίτι, όπου στη συνέχεια κατέληξε.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα των δραστών και το ακινητοποίησαν, ενώ ο 45χρονος βρέθηκε νεκρός, έχοντας υποκύψει στα τραύματά του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία. Οι έρευνες για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του φονικού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση ένα πυροβόλο όπλο (κυνηγετική καραμπίνα δράστη), ένας πυροσβεστήρας, ένα φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγητικού όπλου.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς και ενημερώθηκε ιατροδικαστής υπηρεσίας.

Προανάκριση ενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.