Το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της η 21χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ερμού, ήταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών, εκείνο που έσωσε τη ζωή της, καθώς το μαχαίρι τη βρήκε στην άκρη και δεν πήγε προς τη μεριά της καρδιάς.

«Βλέπω ξαφνικά μια νέα κοπέλα με το σακίδιο της πίσω στην πλάτη και βλέπω αυτόν, αλλοδαπός ήτανε, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι πάει να τη ληστέψει. Η κοπέλα φωνάζει βοήθεια, βοήθεια και να πετάει τον σάκο», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο Live News.

«Είδα ξαφνικά έναν κοντό τύπο με ένα μαχαίρι χασαπομάχαιρο. Τι να σου πω τρέμω. Έμπηξε το μαχαίρι εκεί της κοπέλας στην πλάτη πίσω», ανέφερε ένας πλανόδιος πωλητής.

Η κοπέλα τρέχει ζητά βοήθεια και μπαίνει σε ένα κατάστημα. Ο δράστης όμως ατάραχος παραμένει στο σημείο με το μαχαίρι ακόμη στα χέρια του να στάζει αίματα. Στη συνέχεια, προχώρησε λίγα μέτρα και στάθηκε στη μέση της Ερμού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κρατούσε σφικτά το μαχαίρι της επίθεσης στα χέρια του ενώ παρέμενε σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση μέχρι οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

«Στεκόταν εδώ και κοίταγε που πήγε η κοπέλα και λέω τώρα, έτσι όπως στεκόταν, μπορεί να μαχαιρώσει κι άλλους».

Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί, τον συλλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στην άκρη του πεζοδρομίου.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο, καθώς έφερε βαθιά τραύματα στο πλευρό και στον πνεύμονα. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν είναι καλή, δεν είναι διασωληνωμένη και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

«Φώναζε ότι η νεαρή ήταν πράκτορας»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, «ο δράστης δεν υπάρχει καμία προστριβή με την κοπέλα, ούτε κάποια διένεξη μαζί της. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι η 22χρονη είναι κατάσκοπος και τον παρακολουθούσε και πως την μαχαίρωσε για να την αποφύγει».