Στις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή τη φορά κατηγορούμενη για το θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε σε νέα διακοπή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο πλευρό της κατηγορούμενης και σήμερα η οικογένεια της ενώ στα πίσω έδρανα βρέθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, μέσω των διορισμένων από το δημόσιο μετά από αίτημα του συνηγόρων του, στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του. Μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Η νέα υπόθεση, με κεντρικά πρόσωπα την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα, άνοιξε την αυλαία της ενώ η δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη έχει μπει στην τελική της ευθεία καθώς την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει για την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ,στη μαραθώνια απολογία της, αρνήθηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο της Τζωρτζίνας βάζοντας στο «κάδρο» τους γιατρούς. Την ίδια στάση, άλλωστε, τηρεί και για τις δυο μικρότερες κόρες της αμφισβητώντας τη θέση των ιατροδικαστών ότι είχαν ασφυκτικό θάνατο. Σε κάθε περίπτωση και η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται πολύμηνη καθώς στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν περίπου 60 μάρτυρες οι οποίοι σήμερα εκφωνήθηκαν.
Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί η ιστορία της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρώτη έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της αρχικά να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια.
Το κορίτσι το οποίο είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και νοσηλευόταν στο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κατέληξε λίγη ώρα μετά την πρώτη χημειοθεραπεία της και ενώ οι γιατροί εμφανίζονταν πεπεισμένοι ότι θα κατάφερνε να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.
Η 6 μηνών Ίριδα πέθανε στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2021. Ο θάνατός της αποδόθηκε αρχικά στη σπάνια, καρδιολογικής φύσεως, πάθηση «αγενεσία φλεβοκόμβου». Ωστόσο, στη συνέχεια τα ευρήματα οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από ασφυξία.