Εκλογικό θρίλερ, αλλά και τιμωρητική ήττα του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενόψει της αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Αντιμέτωπος με εκλογική ήττα – σοκ είναι ο Αλέξης Τσίπρας καθώς οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη», είναι ο τίτλος της βρετανικής Telegraph.

Η εφημερίδα τονίζει πως στις 20 Αυγούστου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το κόμμα του βρισκόταν 15 ολόκληρες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το επαρκές πλεονέκτημα εξανεμίστηκε μέσα σε έξι μόλις εβδομάδες, δίνοντας το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει για πέμπτη φορά σε τέσσερα μόλις χρόνια.

Για «μία από τις πιο συναρπαστικές εκλογικές αναμετρήσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία» κάνει λόγο ο Guardian, τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές ανταγωνίζονται στήθος με στήθος για την πρωτιά.

Όλα δείχνουν πως η κίνηση – έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκ νέου εντολή προκειμένου να εφαρμόσει περικοπές και μεταρρυθμίσεις είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, οδηγώντας τη χώρα σε ένα εκλογικό θρίλερ.

Το «φάντασμα» του μνημονίου κρέμεται πάνω από τον Τσίπρα, γράφει η Wall Street Journal, σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του στην ΔΕΘ.

Η αμερικανική εφημερίδα, σημειώνει πως τώρα προσπαθεί να εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους, μετά το χάσμα που δημιουργήθηκε ύστερα από το σαρωτικό «όχι» στο δημοψήφισμα και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.